/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Meditatie » Mantra zang

Mantra zang

Mantra workshop:

''Indy Kern Mantra zang & van allerlei'

Doe je mee met mijn priceless 'Mantra zang & Sound Healing' groep.. 'mantra's zingen' is super relaxing, zelfs meditatief te noemen vanwege het repeterende karakter van een korte tekst (in Sanskriet de taal van de liefde, en in engels ed.) op een eenvoudige melodie (deuntje als 'Healing Love Vibration'). Mogelijk gaan we ook persoonlijke helende affirmaties verwerken in bestaande mantra songs.. we zingen elkaar een hartelijk welkom toe met alle namen in een zing-namen-rondje bv ''Wel-kom-In-dy-a-na'. Het is laagdrempelig, je hoeft er niet echt voor te kunnen zingen ''als je kunt spreken kun je zingen'. Het gaat puur om het doen en (in het Hier & NU) ZIJN met aandacht, heerlijk leeg maken van je hoofd en lekker Mindful ontspannen zonder nadenken klanken laten horen: je zou het zelfs zingen kunnen noemen.. en met wederkerige support.

Het geheim van het lied is de vibratie in de stem van de zanger en de trilling in het hart van de luisteraar. -Kahlil Gibran

De stem is voor mij hierbij de meest rechtstreekse ingang tot de ziel. In al haar kwetsbaarheid raakt het direct aan de kern, je essentie.

De stem is daardoor een heel direct medicijn om blokkades aan te pakken die maken dat jij niet vanuit je volle potentie in het leven kunt staan.

 

  • Locatie: in Eindhoven Zuid (huiskamer in de St Leonardusstraat, tot de juiste geschikte betaalbare huur ruimte gevonden is)
  • op donderdag-avonden 19.00 - 20.30 uur (om de week; dus 2 x p mnd) -evt. op verzoek op vrijdag avonden om de week
  • de andere donderdag avonden (om de anderste week) geef ik workshops met bewegings Meditatie van 19.30 - 21.15 uur: 'Indy Kern Bewogen Bewegen'
  • gratis deelname (evt. bijdrage voor onkosten)
  • voor deze ('kosteloos') deel te nemen groep verwacht ik ook (liefst enkele) deelnemers die de groep mee opzetten en dragen kunnen, ik heb ook een advertentie gezet voor muzikanten die de begeleiding kunnen versterken met instrumenten, maar in eerste instantie doe ik alles zelf met mn zelfgemaakte 'Sjamanen Drum verhicel' en shake (rammel) instrumentjes (en CD muziek voor achtergrond begeleiding).. en zing ik 'the leading voice' moeiteloos (met een uiterst goede stem voor mantra geluiden en meditaties)..

                (Indy Believes:)'if you can talk you can sing.. if you can be and breathe you can meditate'

 

Mantra zingen bij Indy=

Een avond genieten van samen zingen. Van Samen ZIJN van SoulFood. We zingen mantra’s en andere klanken die je in de diepte raken. We zingen vanuit aanwezigheid en stilte. Daardoor wordt het een reis van ervaringen ('Healing SoulJourney') die soms naar binnen gekeerd is en soms juist expressief. Het maakt daarbij niet uit of je ‘goed’ kunt zingen, het gaat om het beleven, om de ervaring die je hoofd leegmaakt, die heerlijk rustgevend is, openend en verdiepend. De sjamanen drum van Indyana maakt dat je adem en hart ritme vertraagt (of meer in balans & inner Peace) en helpt bij het dieper naar binnen gericht zijn en contact maken met je inner Self.

stembevrijding

Ik geloof in de kracht van stembevrijding:  zingen vanuit hart en ziel.. geluid geven aan wat in jou leeft. Het gaat erom dat je je helemaal kunt verbinden met wat je zingt waardoor je een gevoel van vrijheid beleeft, los van of iets mooi klinkt, het zuiver is of zoals een ander het heeft bedoeld. De mantra’s zijn eenvoudige liederen, toegankelijk om ze te ervaren en te zingen vanuit een Free-Flow gevoel en niet gehinderd door het blijven repeteren en leren van lastige technieken. Het gaat om vrij en voluit zingen, het gevoel dat je ziel zich laat horen en de helende werking van klank en zang en jezelf zijn.

Bij mijn mantra zang bijeenkomsten ga ik niet zover dat je je eigen melodie kan maken of zingen, maar ik geef wel de ruimte om binnen de mantra muziek en klanken te experimenteren met jouw klanken en bv de tweede of derde stem te vinden die jij wilt zingen of de klanken die goed voelen en resoneren met de song. We beginnen met de basis en het eigen maken van de korte mantra tekst zodat je zonder nadenken moeiteloos deze klanken ten gehore kunt brengen en in diepere ontspannen staat komt en dichter bij je intuïtie en soul feeling. Als je daarna eenmaal zover bent dat je andere toonhoogtes en klanken kunt zingen ga je daarmee verder.

Ik bedoel hier mee niet te zeggen dat ik een ‘stem-bevrijder’ of reguliere muziek-therapeut ben, maar wel dat ik hoop dat er meer vrijheid en ruimte voelbaar is om je eigen klank te vinden en heerlijk ontspannen ten gehore te brengen. Dat je vreugde kunt ervaren in zingen louter om het zingen. Dat je dichter bij jezelf en je gevoel kunt blijven als wanneer je bv in zangtechniek repeteert op technische kanten en het verfraaïien van de vorm en kwaliteit van uitspraak, resultaat en foutloosheid van ingestudeerde liedjes. Techniek in zang is ook prima, maar is niet waar ik me op richt. Zingen werkt verbindend en ontspannend, en is voeding voor de ziel, ik hoop en wens dat je dat mag ervaren in mantra zang momenten. Ik ben BeZieler van Free-Flow SoulMusic & Sound Healing. 

 

Mantra's zijn heilige formules uit de veda's

Man tra betekent bevrijding van het denken. Door je op de klank in de mantra te concentreren kun je jezelf losmaken uit gedachtepatronen. Je schept ruimte om het universum in je bewustzijn toe te laten. In mantra's zitten bovendien (zaad)klanken die allerlei kwaliteiten aantrekken. Mantra's zijn door Oosterse Wijzen en heiligen als klanken uit het universum opgevangen ('gechanneld')en eeuwenlang mondeling doorgegeven tot zij als veda's en in Tibetaanse geschriften neergeschreven werden. Ze zijn nu voor iedereen toegankelijk. Mantra's kunnen een brug vormen tussen je persoonlijkheid en je spirituele universele potentie. Mantra klanken ervaren kan je brengen bij healing en de diepere, stille lagen van het Zelf.

  

I1146164_653210554691159_881358398_o-1.jpg formancendy Indy Singing Concert Sound Healing

'Soundhealing' of 'klank therapie' is het gebruik van klank om harmonie te creëren in onszelf en onze omgeving. Deze holistische genezingsmethode is een samensmelting van de nieuwste westerse wetenschap en de oudste spirituele – vaak sjamanistische - wijsheid en technieken.

 

Sinds het begin der tijden gebruikt de mens klank om te communiceren, zich te verbinden met de buiten en binnenwereld, muziek te maken, het leven te vieren, ziektes te genezen, enz.

Klank en muziek hebben een sterkere invloed op ons dan we meestal denken. Door de tijd heen zijn we de verbinding met klank (binnen en buiten ons) voor een groot stuk verloren. NU is de tijd om ons hier opnieuw bewust van te worden.

 

ALLES in het universum vibreert constant. Alles in het universum heeft dus ook een specifieke vibratie of frequentie. Frequentie is klank. Met andere woorden: alles in het universum is klank! De schepping is één groot lied! Door ons intuïtief te verbinden met specifieke frequenties binnen en buiten onszelf kunnen we invoelen welke klank er nodig is om naar een harmonische staat te wederkeren. Welk instrument helpt je hierbij? Welke klank heb je hiervoor nodig? Hoe kan onze eigen stem hiervoor gebruikt worden? Welke intentie ondersteunt je groeiproces?

 

 

In deze mantra bijeenkomsten leren we opnieuw meer te LUISTEREN naar het leven en leren we klank te hanteren om ons allerhoogste doel te dienen: balans, liefde, vreugde, geluk.’’

 

"I can only think of music as something inherent in every human being, a birthright. Music coordinates mind, body and spirit.' - Yehudi Menuhin

 

 ****

 

dit alles is geen workshop, geen activiteit die wordt uitgevoerd, het zijn ideeen, hobby's, dromen, verder niets (mbt winst of geld verdienen oid. eea is met gesloten beurzen).