/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Beweging

Indy Kern Bewogen Bewegen 

♪♪the Art of True Live DANCING

 

Als ik zing danst mijn lichaam

Als ik dans zingt mijn ziel!

Als ik zing danst mijn lichaam

Als ik dans zingt mijn ziel!

 

    DanceTrueSoulColours  

.. dans de .. Kleuren van je Ziel

Innerlijk Huwelijk

In deze maatschappij van 'denkjunkies en collectieve slaap' zijn we ver weg geraakt van onszelf. Wanneer je ziel het voor het zeggen heeft, wordt je leven één liefdesaffaire, tussen jou en jezelf, jou en andere mensen, tussen jou en het Goddelijke, universele.

Als je wilt bevallen van je Ware Zelf, wilt zíjn wie je echt bent, zul je diep moeten graven en je ziel laten brullen. We maken hiermee een begin door ons lichaam en onze geest, de mannelijke en vrouwelijke energieën van onszelf te accepteren en tot uitdrukking te brengen in de dans. De ziel wordt geboren uit het alchemistisch huwelijk van deze twee krachten tot een derde grotere kracht. Ze is de relatie tussen alle polariteiten in jou, samensmeltend tot eenheid, jóuw heelheid.

Met vertrouwen dat het medicijn van beweging je eigen lichaam en geest zal helen. Het terughalen van stukjes van je ziel betekent soms hard werken.. Dansend met je Hogere en Lagere Zelf, met je vele Zelven.. alles toelatend.. je 'innerlijk Kind' omhelzend tot je in de Essentie aanbelandt.11737951_382363228621083_4611602063619275896_n.jpg*

't Binnenste (B)uiten.. je wereld op zn kop! Je vitale levenskracht niet langer geblokkeerd, in toom gehouden, maar extatisch het nieuwe tijdperk binnendansend. Stappen voor je eigen (R)evolutie! Ik wil je meenemen naar een plaats van pure magie, waar alles gebeurt, gewoon mag zíjn.. waar niets ooit eindigt. Naar een plek van zuiver Licht en Liefde, waar je intuïtieve intelligentie, alle vergeten delen van je psyche samen kunnen komen in een trance. Dans jezelf vrij.. tot je jezelf meer en meer hebt vrijgemaakt... Zet wat nieuwe passen.. dat kan eerst in het klein.. in een gezellige veilige thuishaven.. tot je uitgroeit tot n ware LevensKunstenaar.. 

the Art of Real Living & DANCING

  Diepzielduikend Bewogen Bewegen

 

Wat beweegt jou?

Wat wil in beweging komen?

Welk ritme is voor jou nu belangrijk?

 

We verlangen er allemaal naar om geraakt te worden, om gelukkig te zijn en ons te verbinden met onze ziel. Graag verleid ik je tot het ontdekken van jouw zieledans. Lichtvoetig, vloeiend in cirkels, krachtig of wild. Het is jóuw dans. Er komt beweging in je lichaam, je leven, je hart. Dans is kracht, souplesse, overgave en communicatie.. met jezelf én de ander. Ieder op zijn eigen unieke manier en vanuit zichzelf. In een veilige sfeer kun je via dans ervaren wie je echt bent (of wat allemaal niet!).

De zaterdag (in de 2 daagse workshop) staat in het teken van aarding (stevig de voeten op de aarde) en de vraag: Wie ben ik (of hoe overstijg ik mezelf of mn identificaties?)? Met symboliek van kleuren, dieren en woorden ga je ontdekken wat de dans je brengt.

De zondag vormt een verdieping van deze vraag en leidt tot: ik en de ander. Thema's als afstand en nabijheid, grenzen, eigen (heilige) ruimte en verbinding komen aan bod.      

(*tekst van n folder rond 2004 gemaakt, de workshop ging toen niet door bij gebrek aan voldoende deelnemers)

 

______________________________________________________________

Dans & speel wie je bent:

Toon de Kleuren van je Ziel in jóuw Ziele Dans!

Indy Essence Inner Child Dance

DANS.. IK BEN DIE IK BEN en wie ik ben= Energie in beweging.. Bewogen Bewegend op allerlei frequenties.. Bewogen Beweging op Muziek: DANS.. IK BéN DANS: Indy Essence Dance.. Inner Dance .. DiepZielduik DANS!

In mijn eigen jarenlange zoektocht om me kenbaar te maken, om me te uiten en een manier te vinden die expressie gaf aan mn rijke diepe gevoelsleven, kwam ik in eerste plaats steeds weer uit op de Dans. Voor mij maakt dansen de expressie mogelijk van mijn binnenwereld en kom ik steeds dichterbij mezelf, bij mijn bezieling en hartstocht. Dans (samen met de Muziek) is mn eerste Grote Liefde. Ik vond hierin mijn diepste kracht, Pure Passie, Power en zelfs Sjamanen Kracht en Eigen Wijsheid, die ver weg gestopt was.. in de dans kom ik steeds weer bij die Kracht en dat wat ik noem 'Indy Schatkist'..

Tekenen, Schilderen, 'SchrijfDans'.. Kunstemaker ZIJN.. Meditatief intuïtief creëren, Healings geven, Masseren, Music Art.. kortom dingen creëeren.. expressie of 'Kunst' (or whatever that may be) tot leven laten komen .. dansen, zingen.. dat alles doe ik met veel liefde en plezier. Zèlf het Kunstwerk zijn gaat zelfs nog veel dieper en is nog heilzamer: voor mij is dat 'Bewogen Bewegend DiepZielduiken' in mn 'Indy Dansatoria Laboratoria' waar steeds nieuwe dansen worden geboren.  Van denken en doen naar ZIJN. Nieuwe vormen van Zijn, van ervaren en in het hier en nu zijn.. Zonder woorden, zonder te veel te praten, zonder iets te moeten, zonder te hoeven presteren.. zonder wat dan ook .. zo voel ik me geaccepteerd, gewoon door mezelf te zijn. Door gewoon toe te laten wie ik ben kan ik ont-ploeteren en ont-moeten, kan ik in verbinding met de ander samenzijn. Dit geef ik mezelf.. Ik geef dit cadeau, dit alles geef ik aan mezelf door te dansen ..en door nog veel meer vormen.. maar alles is een soort dans voor mij, het hele leven is DANS.. DANS.. Soms alleen.. soms in samenzijn, in nabijheid van de ander.. deelnemend in groepen.. in ‘uitwisseling’, begeleidend, of als leiding gevende.. in verschillende hoedanigheden.. eerst in verticale verbinding dansend met 'boven en beneden' met jezelf, steeds de basis verstevigend, voedend met elke stap.. en dan pas de horizontale verbinding. Naast ontspanning en plezier in dansen, geeft Dans grond onder de voeten. Je leeft er je Vuur in uit, stroomt mee als het Water, speelt Lyrisch als een Kind dan weer springend in de Lucht dan weer landend op de stevige aarde, met beide voeten op de grond. In jouw EigenWijze Beweging kun je je Hart luchten, je kunt er op adem komen, en daar kun je Jouw Stilte gaan ervaren. Alles is dans voor mij.. ik zie het leven als 1 grote dansvloer.. alles is één, alles is liefde.. ik heb veel voor verschillende groepen gestaan en met veel plezier voor kleuterklassen als leerkracht en vaak zag ik het leven als 'éen grote kleuterklas'.. 'éen groot speelveld' een plek om je levenslessen op te doen en te spelen vanuit je 'innerlijke kind':.. ‘inner child Dance’ .. en als Disc Jockey draaide ik regelmatig het liedje:

 ‘’If God is a DJ and life is a dancefloor..’ we’re all kids playing on the Dancefloor-PlayGround..

All is dance.. all is love.. all is one.. Dance is the hidden language of the Soul ..

 983594_534838696552927_1667037050_n2.jpg

Dans is voor mij de beste manier om mezelf te zijn, op de dansvloer leef ik op. Daar voelt het leven echter, voelt het als Ware Kunst uitingsvorm, (tenminste als er genoeg vrijheid is voor de eigen expressie, ik bedoel namelijk niet allerlei van buitenaf opgelegde danspasjes, oefeningetjes, keurslijven ed. ik bedoel dan dans als spirituele oefening.. sweating your prayers on the dancefloor). Omdat ik daar puur ben wie ik echt ben: puur mezelf in alles wat er is. Ik ben gewoonweg een Danser en Dans helpt me steeds weer ook mijn hart meer te durven openen voor de ander en voor mijzelf. Om alles te laten zijn, te laten stromen. Het helpt mij om uitdrukking te geven aan wat ten diepste in mij leeft en dat is je ware expressie, pure kunst.. ’t Binnenste (B)uiten (Indy Kern)’. Zo kan ik dan ook beter in de ogen van de ander zien wat er werkelijk is, de Ziel, kan ik het echte het goede zien, de essentie. Zien vanuit hart en ziel, waar het om gaat.  Daar gaat het voor mij vooral om: écht aanwezig zijn, écht zijn.. authentiek ZIJN tot indy kern! En van daar uit gaat het leven stromen.. je systeem functioneert optimaler, want de energie stroomt.. alles stroomt meer en meer.. vanuit Hart en Ziel .. en op eigen Kracht. IndypenDance! En die dans van het leven is steeds weer anders.. in ontwikkeling.. mijn Dans is trouw aan de Essentie van wie ik ben.. meer en meer… en dat is wat ik ook jou gun.. 'Inner Dance'.. dans je leven als n levend kunstwerk.. jíj bént het KUNSTWERK! .. dus..Speel, Dans en Lééf wie je bent!

In mijn workshops (tot 2006) is (aan)geraakt worden steeds het hoofdbestanddeel geweest en dan 'geraakt worden' in de breedste in van het woord: door aanraking óf in massage met onverdeelde aandacht.. of juist zonder aanraking, door geluid muziek klanken trillingsfrequenties of contact in welke vorm dan ook. Daarnaast is de dans soms een onderdeel.. ja er zit regelmatig wat beweging in, in ‘Indy Kern Bewogen Bewegend Aanraken & geraakt worden’.. Beweging ofwel de aanzet tot dans of het echte dansen voluit, maar dan zonder pasjes, zonder doel of prestaties leveren.. Als mn groep cursisten houdt van dansen dan zet ik de bewegingsvormen om in Dans.. Yoga achtige bewegingen, Tai Chi en allerlei vormen op muziek, monden dan uit tot ‘lekker losgaan op de dansvloer’.. tot je eigen Creatie in Dans. Vooral in het eerste deel gebruik ik beweging om goed te aarden, lekkerder in je vel te geraken, om alles goed los te schudden, je uit te rekken op je eigen manier, veelal ondersteund door muziek die inspireert, die uitnodigt om eens lekker jezelf te zijn en ’los’ te gaan. Beweging in allerlei vormen, hoe klein of subtiel ook, zie ik als onontbeerlijk als basis voor massage. Eerst moet het fundament gelegd worden voor die dag of workshop.. in de basis moet het goed zitten: Back to Basics. Als ik een groep heb die niet zo graag danst, dan is dat ook okay, dan stem ik mij daarop af en beperken we ons tot bewogen beweging en haptonomisch gerichte oefeningen. Een eenvoudige oefening zoals bv. op muziek door de ruimte lopen of bewegen (op bepaalde manieren, je eigen manier hierin vinden en vernieuwen) is bv een haptonomische oefening die goed kan helpen om de ruimte te verkennen, je plek in te nemen, om je meer ‘thuis’ te gaan voelen in de desbetreffende ruimte en in je eigen lijf of om te ervaren hoe ‘vrij’ je eigenlijk bent. Ik hoop dat mijn muziek aanbod jou voldoende uitnodigt om in beweging te komen en op ontdekking te gaan. Ik hoop de juiste muziek voor jou te spelen waardoor jij de nodige aandacht kunt geven aan je lichaam, aan je creatieve vermogens, aan je dynamische kanten, je behoefte aan dichtbij en afstand, aan spelen, chaos, hoekige of vloeiende bewegingsvormen, aan genieten, verwerken en verstilling. Dat je op eigen unieke wijze vanuit je Eigen Wijsheid de voldoening mag ervaren door je ‘eigen verhaal en alles wat er in je zit’ te dansen. Dat je meer en meer toelaat om te genieten van het hier en nu, waardoor je energie meer gaat stromen en je hart zich opent. Dan is er ook meer ruimte voor de echte ontmoeting met de ander. Dans verandert je leven. Het leven is een aaneenschakeling van veranderingen. In jouw beweging kan alles ontstaan en veranderen. Dans die dans van verandering, je mag hier ont-laden op de dansvloer en weer óp-laden, energie opdoen, regenereren, revitaliseren. Maar ook het magische van SelfHealing zal kunnen plaatsvinden wanneer je het toelaat.

Ik dans al vanaf mijn 14e... heb een lange weg afgelegd en veel mogen ervaren in allerlei werelden van de dans.. tot ik in '98 begon aan mijn individuele 'Spirituele Pad' en ook aan dans als spirituele oefening. In mijn dans zitten wat invloeden van Biodanza (ik ben rond 2003 de Teacher opleiding in Amsterdam begonnen maar vervolgde al gauw mn eigen Pad weer) met heel veel oefeningen tot verbinding, eenheidsbeleven en affectiviteit, omdat alleen Liefde heelt.. Mijn dans is voornamelijk beïnvloed door 'Dans het leven met de 5 Ritmes' van Gabriëlle Roth (met ook veel aardingsoefeningen, Back to Basic en alle facetten van het leven) en daarnaast door invloeden van Inner Dance, (Meditational) Trance Dance, Primitive dance, Healing Dance .. Basic Dances.. vanalles zit erin..  Ook is er soms ruimte om na bepaalde oefeningen te 'delen' wat je hebt ervaren, wat je voelt en wat het met je doet.. even stilstaan bij wat er is.

Dans de dans van je fijnste leven: in dans die het beste in je naar boven haalt, die je meer zelfvertrouwen geeft en een grotere verbondenheid en verbinding met je Ware Zelf en met je hart en je ziel. Beweging waardoor je meer voelt wat je nodig hebt, wat jou werkelijk voedt. Je leert een nieuwe taal spreken met je lichaam, de Taal van Liefde (liefdevolle communicatie), op een veilige plek met mooie muziek en fijngevoelige mensen die ook naar buiten willen laten komen, wat binnen in is (soms in het diep verborgene). Zodat je dan kunt gaan leren integreren in je dagelijkse leven (waar je voor kiest) en meer geluk in het moment ervaart. 

 

speeendanswiejebent1.jpg

 

                                              Indy big DREAM= DANCING

In mijn dansen zit een grote invloed van Medicine Movement: Medicine Movement is een hedendaagse meditatievorm die geworteld is in de traditeie van extatisch dansen en waarin beweging en dans centraal staan. Het brengt pure vreugde van vrije dans samen met de diepgang van bewegingsmeditatie en sjamanistisch werk. De diepste intentie van Movement Medicine is om door middel van belichaamde gegronde dans en bewegingsoefening, mensen handvatten aan te reiken voor bewustzijns groei. Movement Medicine creëert een ruimte waarin je kan groeien naar een wakker en krachtig individu die bewust is van verbinding met en de onderlinge afhankelikheid van al het leven. In deze ruimte vind je de hulpbronnen om te zijn wie je werkeljk bent, je potentieel te ontwikkelen en jouw unieke bijdrage aan het leven te geven.  Mijn zelf ontwikkelde stijl en Dans vorm noem ik 'Indy Essence Medicine Movement'.. in Workshops als 'Bewogen Bewegend Aanraken & geraakt worden.. Speel & Wees wie je bent' ..

 

'Indy Kern Bewogen Bewegen .. Speel wie je bent'

Samen met 'mijn' muziek en oefeningen (een belangrijke inspiratiebron, sterk door de '5 Ritmes' en andere dans wijsheid ed beïnvloed) begeleid ik deze groep. Zowel heel dynamisch als rustig in beweging zijn: dansen.. een expressieve, meditatieve en transformerende manier om in contact te komen met jouw Ware Zelf en je innerlijke drijfveren. Je kunt bv. gaan 'stromen als het water' en leeft je passie, je vuur uit, je krijgt meer grond onder de voeten. Je kunt in beweging ontspannen, ontladen én energie opdoen, je hart luchten, op adem komen, je essentie en je stilte gaan ervaren. In de vrije dans- en bewegingsvorm leer je geen pasjes, en doe je het altijd goed. Ik nodig je uit om meer in contact te komen met je lichhaam, te onderzoeken wat bij je past en je open te stellen voor verdieping, verandering, jezelf meer te gaan ontdekken, te verbinden met je authentieke Zelf en kracht, je levenslust en je natuurlijke levendigheid.

 • gratis toegankelijk, de workshops die ik hoop mogelijk in de toekomst te geven zijn 'non-profit'
 • bv donderdag avonden (om de week) van 19.30 - 21.30 uur 
 • dansen is om de week (dus 2 x p mnd) de ene week is het dansen en de andere week is er een mantra zang groep
 • commitment (vaak aanwezig zijn) is zeer gewenst
 • in de aanvangs (voorbereidings) fase mogen er (liefst) een paar mensen meehelpen eea op te starten, te dragen want
 • het is een 'oefengroep' voor persoonlijke ontwikkeling en bewogen bewegen en gaat ook om wederzijdse steun (sommige onderdelen lijken wat op zoals bv in de 'Spiegelogie' wederzijdse steun groepen met de wederzijdse 'fanclub' spelregels' van Willem de Ridder zoals ik die mee heb begeleid), ik begeleid de dans groep zelf maar ook voor mij is het een oefengroep en om mee te dansen en plezier aan te ervaren

 

   It’s not about dance.. it’s about reveiling your true self by moving into the mystery and get down to earth..

10985878_10205298394512065_7564854643702369376_n.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

wat Workshop thema's/ ideetjes:

Dans Heél je leven! - Speel Wie je bent:

 • Indy Essence Exstatic Dance with the Higher Power (2017)
 • Dance of the 'Sacred Union- Inner Marriage'=  'Thuiskomen  tussen aanklooien en Ware Liefde trouwen'
 • Indy Kern Bewogen Bewegen.. Dans & Speel wie je bent  (voor 2016)
 • Indy Essence Medicine Movement 'Speel & Wees wie je bent.. Bewogen Bewegend aanraken & geraakt worden' 
 • Dans je innerlijke GODIN-nekracht
 • Beweeg Heel je Leven.. Inner Movement Indy Essence
 • Inner Dance
 • Indy Medicine Movement
 • Indy Allive & Dancing (Chakra-Fit.. Dance with life)
 • Indy Verticale Verbinding dansen (met de Kosmos, de AardeKrachten, in verbinding met JeZelf)
 • Indy Kern Bewogen Bewegend .. geraakt worden..
 • Indy Dance of Flow (Dancing with the elements)
 • Indy Essence Dance
 • Indy KidSwing
 • Indy KidSwing & Healing Journeys
 • Indy Inner Child Dance
 • Indy Essence Dance 4 All
 • Indy Dance Soulmade Connection
 • Indy Essence Tree Dance
 • Indy Avatar Compassion
 • Indy Kern TweelingZiel Licht-Schaduw Dans (finding your inner 'TwinSoul Dance'.. verder gevorderd)
 • Indy Essence Transformational Phoenix Dance (gevorderd)
 • De Hemel op Aarde dansen..

 --

Dit zjin nog maar ideetjes, er is nog niks geplanned. Eea. is hobby geen diensten of verdiensten (wel uitwisseling met gesloten beurzen).

  


Create a Free Website With JouwWeb