/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Healing » Massage » SoulFood

Healing SoulFood

RESET your Brain. Let in Food for Thought & SoulFood: https://www.youtube.com/watch?v=uOtfYZx1MKU

Healing in ZweetHut

De SACRED SweatLogdge, genaamd de zweethut (Inipi) is een reinigingsritueel, het reinigt en geneest niet alleen het lichaam, maar zuivert en verheldert ook de geest. Tijdens het ritueel worden wij beproefd. Wij kunnen ons uithoudingsvermogen, kracht en moed tonen. Bovendien vernieuwen wij hier onze band met de kosmos en Grote Geest. Als zodanig is de zweethut een Heilige plaats. Deze ceremonie bestaat al heel lang in verschillende culturen. De bekendste is die van de Lakota Indianen en wij eren ook deze traditie. In het zweethut ritueel staat de hut symbool voor de baarmoeder. De hut is opgebouwd uit gebogen wilgentakken, met daar overheen wollen dekens. Als de deur gesloten is, is het aardedonker in de hut. Voor de ingang van de hut in het Westen, ligt op enkele passen de vuurplaats waar de stenen (grootouders) worden verhit. De geest van de zon komt in de vuurplaats. De geest van de aarde komt in de vuurkuil in het midden van de hut. In deze kuil komen de stenen te liggen. De VuurVrouw (bv Indy), verbindt vuur en hut met elkaar via het pad er tussen in. In de hut worden de elementen lucht, vuur, water en aarde samen gebracht. In de hut voert de water gietster de rituelen uit en giet het water over de stenen, we zingen samen Indiananen songs of heilzame verbindende (Lakota) liederen en we doen gebeden voor onze naasten. Door in de zweethutceremonie te werken met de symboliek van het Groot Mysterie, Great Spirit ('Vader Zon'), Moeder Aarde' en de krachten van de 4 windrichtingen, ga je de betekenis ervan beleven en kun je meer inzicht krijgen in je levensvragen.

Indy heeft rond 2002 vrouwen groepen (Workshop 'Aanraken & geraakt worden voor HSP') gegeven met een Zweethut op een zondag in Limburg.

Healing Dance for HEALING PRAYERS & 'Sacred Inner Marriage':  https://www.youtube.com/watch?v=WLgag1RHSwQ

Create a Free Website With JouwWeb