/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Huwelijk (Innerlijk) » communicatie

Heilzame communicatie

Deeper Understanding

 

Heilige Communicatie Wetten

Leren communiceren met de ander: het bepaalt of we eenzaam zijn of niet. Het bepaalt of we de ander kunnen helpen of niet. Het bepaalt grotendeels ons geluk, onze levens vreugde, onze innerlijke vrede.

We mogen rustig stellen dat we meestal een leven lang nodig hebben om te leren luisteren en om onszelf waarachtig uit te leren spreken. Leren communiceren vanuit je hart daar zijn een aantal verrassende moderne wetten voor die de basis zijn van ons vermogen tot goede gezonde communicatie. Geweldloze communicatie bv.

Verderop zal ik vertellen over 10 heilige wetten van communicatie. Over heilzame communicatie en nog veel meer.

Het grootste geschenk

Misschien is dit wel het grootste geschenk dat wij elkaar geven kunnen:

Het geschenk van waarachtig luisteren. Dan hoor je niet alleen wat er gezegd wordt, dan hoor je ook dat wat er niet gezegd wordt, maar wat wel wordt bedoeld.

Misschien is dit wel het grootste geschenk dat wij elkaar geven kunnen: wanneer we even níet bij onszelf stilstaan, maar ons met heel ons hart richten op de ander. Zo’n geschenk brengt echte genezing.

Misschien is dit wel het grootste geschenk dat wij elkaar kunnen geven: dat ons ego een offer leert brengen en afziet van zichzelf om zich te richten op de ander. Alleen zo verwerven wij het meesterschap over ons ego.

Het geschenk van waarachtig luisteren is niet alleen een geschenk voor de ander, het is ook een geschenk voor onszelf. Want alleen zó groeien wij vanuit de sfeer van het ego de sfeer van de liefde tegemoet.

Luister met je hart naar mij svp?

Laat je raken door mijn woorden

Als ik jou vertel over mijn moeilijkheden en problemen, ga dan niet meteen een oplossing voor mij zoeken. Die kan ik vast zelf wel vinden, als je mij de kans geeft me uit te spreken, dan vind ik al pratend vanzelf mijn eigen antwoord. Weetje ik denk dat het mij zo goed zou doen als ik zou merken dat je geraakt en ontroerd wordt door wat ik je vertel. Jouw ontroering zou mij een gevoel geven dat ik er niet alleen voor sta en zou mij de moed geven die ik zo nodig heb. Alsjeblieft laat je raken door mijn woorden!?

Oplossingen en adviezen in plaats van luisteren.

 

We doen het bijna allemaal: wanneer iemand ons over een bepaald probleem vertelt waarmee hij of zij te kampen heeft, beginnen we meteen allerlei mogelijke oplossingen aan te dragen of in te vullen wat er aan de hand is terwijl we nog niet echt hebben geluisterd. En als iemand dan om onze hulp vraagt dan bieden we die niet.

Met het aandragen van mogelijke oplossingen helpen we meestal meer onszelf dan die ander. We zijn vaak zo probleem oplossend omdat we ons zo machteloos voelen als we geen antwoord hebben of geen oplossing vinden. Daar zijn we bang voor.

 

Heb vertrouwen in mij

Aanvaard mn gevoelens

Soms lijkt het je misschien vast wel vreemd, al die gevoelens die er door mij heen gaan en waarvan ik je zo graag deelgenoot wil maken. Ik wil je vragen: neem mijn gevoelens serieus en zeg niet dat het verkeerd is wat ik voel. Ik heb er vaak zelf al zoveel moeite mee om mijn eigen gevoelens te accepteren zoals ze zijn. Daarom zou het me heel erg helpen als je mijn gevoelens niet vreemd of verkeerd zou vinden of benoemen of ridiculiseren, maar ze volmondig accepteert en respecteert. Want dan help je me die gevoelens te verwerken en ze een plaats te geven in mijn leven. Het is beter als ik mijn gevoelens gewoon mag alten zijn voor wat ze zijn en niet hoef te onderdrukken. Ik of jij we kunnen die gevoelens niet invalideren. Het is wat het is. En het is goed zo. 

Ik vraag jou om echte te luisteren vanuit je hart. Dat is een erkenning en bevestiging van die gevoelens. En dat is voldoende.

zie hoe God tussen ons werkt

sta me toe mn eigen weg te gaan

Respect, wil je me serieus nemen svp

wil je me de ruimte geven mezelf te leren kennen

ik draag net als jij                 verantwoordelijkheden

we zijn één in de kern

Expressing Gratitude

Be Brave Say it

Be brave. Dare speak from the HeArt.

Healing Communication